Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Loni běžel v televizi čtyřdílný film o Putinovi. Natočil ho americký režisér. Putin tam říkal, že každý den dělají hodně náletů (přesné číslo nepamatuji) na Syrské rebely. Stále ruská letadla tak intenzivně bombardují?

0 0
možnosti

Poslední dobou v intenzitě polevují a bombarduje spíš dělostřelectvem Assad. Ale zároveň to neznamená, že by se na to Rusové úplně vykašlali, jednou za čas nějakou tu zápalnou pumu na vesnici hodí.

0 1
možnosti

Ještě bych doplnil že pod vládní kontrolou je již zhruba týden Dumayr, po obklíčení a ukořistění obrovského množství převážně tanků a jiné munice nyní již i Jayrud a Ruhaybah a na základě toho se zdá že to vzdali i všichni zbývající povstalci ve východním Qalamounu.

Jižní Damašek je složitější. V jeho východní části kterou ovládá též FSA to vypadá na další dohodu o složení zbraní a evakuaci, zatímco v západní části jehož součástí je i Yarmouk Camp, probíhají boje poněvadž IS ani HTS zatím na dohodu nepřistoupili.

Co se týče Idlíbu, tak tam už se "melou" všichni mezi sebou. Při nedávném střetu přišla o život asi tisícovka povstalců a zničili si navzájem 10 tanků takže blahopřeji a jen tak dál. Jen nesouhlasím s tím že mají pod kontrolou celý Idlíb, východní část včetně především Abu Duhuru už kontroluje vláda.

A kurdové? Tam by bylo nejrozumnější stažení z Manbidže až za Eufrat kde by se mohli daleko opevnit a tudíž daleko lépe čelit případné ofenzívě. Bohužel ovšem dodnes nedokončili svou práci na východě co se týče IS takže by nebyla vyloučena ani účast na dvou frontách poněvadž IS by takové ofenzívy samozřejmě logicky využil.

2 0
možnosti

S tím Idlíbem se omlouvám, samozřejmě to mělo být "většinu"... jinak, Vy se v této problematice nějak vyznáte? Případně mohl byste mi napsat na jirous.filip@gmail.com a případně zvážit i nějakou spolupráci?

0 0
možnosti

:-).......Dobře napsáno, dal jste si s tím práci. Ty autobusy, kdy "diktátor a vrah" Assad odvážel rodiny rebelů do bezpečí nám nabídla i naše tv 24! R^R^R^

1 0
možnosti

Díky moc :) k těm autobusům jenom, zase bych z toho nedělal charitu.. bylo to součástí mírové dohody a Assad se samozřejmě nechce trápit s rebelama v civilu

1 0
možnosti

jak může být Assadův voják rebel? jak může být někdo, kdo pomáhá prezidentovi chránit svou zemi rebel?

0 1
možnosti

To asi mluvíte o "Assadových autobusech plných rebelů", že? Uznávám, že to není nejjasnější obrat.. jde o autobusy z rebelských území na jihu, které Assad ovládl a na základě dohody z nich v autobusech odváží rebely, kteří kapitulovali.

2 0
možnosti
Foto

Proč na straně Asada bojuje teroristická organizace Hizbaláh, které Rusko přes protesty Izraele vyzbrojuje. Proč mezinárodní organizace prostestují proti tomu, že Rusko a Asad bombarduje i ty, kteří bojují proti Islámskému státu.RvRvRv

0 2
možnosti

Tak Hizbaláh společně s Íráném chrání svoje, šíitské, zájmy v regionu. A všechno jsou to ruští spojenci v nějaké míře.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS